Stichting Hightech Helmond - de Peel

Save the Date: Hotspot Hightech Helmond – de Peel 2022

Het grootste regionale techniekspektakel van het jaar is terug van weggeweest en jij bent uitgenodigd!

November 2021 – Prijsuitreiking Live Tech Battle oktober 2021

Maar liefst vier scholen vielen in de prijzen na deelname aan de Live Tech Battle in oktober.

Hartelijk gefeliciteerd Lalebo uit Asten, Gerardusschool en OBS De Bron uit Deurne met jullie Ronde prijs: een Sphero Mini! Deze robotbal kun je zelf programmeren en kun je op verschillende manieren besturen; dit kan zelfs met je gezicht. Uren speelplezier gegarandeerd!

 

De Hoofdprijs: een super gaaf Lego WeDo set is gewonnen door groep 8 van basisschool De Vendelier uit Helmond.

Leerlingen van groep 8 van de Vendelier uit Helmond met de hoofdprijs: een Lego Wedo set.

Met deze eigentijdse bouwset kunnen kinderen de wetenschap gaan ontdekken. Met de veelzijdigheid van LEGO stenen en de programmeermogelijkheden van digitale technologie worden leerlingen aangemoedigd om de grenzen van creativiteit te verleggen, te onderzoeken, te ontwerpen, innovatieve ontwerpen te creëren en hun ideeën te delen.

Veel plezier gewenst met deze set!

Oktober 2021 – Derde editie Live Tech Battle

Op vrijdag 22 oktober gingen groepen 7 en 8 uit de regio met elkaar de strijd aan tijdens de Live Tech Battle.

Met 21 deelnemende scholen, 256 teams en 650 kinderen was het weer een geweldige ochtend met veel enthousiaste kinderen.

Onderstaande scholen zijn in de prijzen gevallen:

  • Ronde 1: Lalebo uit Asten, groep 7/8
  • Ronde 2: Gerardusschool uit Deurne, groep 7/8
  • Ronde 3: OBS De Bron uit Deurne, groep 7
  • Hoofdprijs: De Vendelier uit Helmond, groep 8

De volgende Live Tech Battle vindt plaats tijdens de DTW in juni 2022.

Graag tot dan!

Juli 2021 – Prijsuitreiking

Blije gezichten tijdens uitreiking van prijzen bij winnaars Live Tech Battle

Allemaal dik verdiend! Heel veel plezier gewenst met de prijzen en hopelijk zien we jullie weer terug bij onze volgende Live Tech Battle!

Hoofdprijs en ronde prijs voor Basisschool De Vendelier in Helmond
Groep 6 van Basisschool de Vendelier is maar liefst twee keer in de prijzen gevallen.
Zij wonnen de hoofdprijs: Een Lego WeDo set en zij wonnen een ronde prijs; pakjes Dixap voor de hele klas.

Ronde prijs voor groep 5 en 6 voor Kindcentrum LaLoBo in Asten
Groep 5 en 6 speelden gezamenlijk mee met de Live Tech Battle en wisten heel veel vragen goed te beantwoorden. Zij hebben dan ook een ronde prijs gewonnen; een Ozobot!

Ronde prijs voor groep 6 van OBS de Bron in Deurne
Groep 6 van meneer Thijs viel ook in de prijzen! Zij waren heel snel met het geven van goede antwoorden. Hiervoor werden zij beloond met heerlijke ijsrollekes!

 

Juni 2021 – Terugblik DTW 2021

Terugblik DTW 2021
Ook afgelopen jaar was het weer een bijzonder DTW jaar. Vanwege de coronamaatregelen lag de focus vooral op online activiteiten of zijn bestaande activiteiten op een andere manier uitgezet. We kijken hier met een goed gevoel op terug!

Vanuit de DTW organisatie is er ook volop ingezet op online activiteiten via een speciaal opgericht online platform. Duizenden kinderen hebben via dit platform meegedaan aan verschillende initiatieven.

Bedrijf in een doosje
Dit jaar hebben we bijna 500 doosjes mogen uitreiken aan de verschillende scholen. Nieuw was dat dit jaar de scholen hun doosjes op een “padlet” konden plaatsen op onze website. https://padlet.com/HightechHelmonddePeel/896ibzlyhqgwgnet

Etalageroute Laarbeek Bedrijf in een doosje
In Aarle-Rixtel en Beek en Donk deden circa 30 winkels mee met de Bedrijf in een doosje etalageroute. Verspreid door beide dorpen stonden de mooie doosjes tentoongesteld in de verschillende etalages.

Leskisten
Alweer een nieuw initiatief van onze stichting; leskisten voor groep 5 t/m 8 voor het PO. Een aantal van jullie heeft al een fantastische leskist gevuld. Voor o.a evenementen, scholen en de Hotspot kunnen alle leskisten gepresenteerd worden in een speciaal ontworpen frame.

Tech Team Binqi
Het team van Experience Republic heeft een gave game ontwikkeld voor het PO: Tech Team Binqi! De game is getest door verschillende leerlingen. Deze feedback wordt verwerkt, zodat de game in het nieuwe schooljaar helemaal klaar is om te gaan spelen. In de game maken de leerlingen door middel van het spelen van mini-games kennis met techniek die zij in het dagelijks leven tegenkomen. Ook maken zij (waar mogelijk) kennis met de leden van onze stichting. De deelnemers aan de Live Tech Battle hebben al even kennis gemaakt Binqi.

Live Tech Battle
Ruim 1400 kinderen hebben weer enthousiast meegespeeld met de Live Tech Battle. Wederom krijgen we hier veel positieve reacties op. In oktober gaan we de quiz weer spelen, maar dan voor groep 7 en 8.

Mei 2021 – Activiteiten DTW Helmond de Peel 2021

Wij organiseren tijdens de Dutch Technology Week heel veel activiteiten voor verschillende groepen van de basisschool. Ben je benieuwd wat?

Klik dan hier. 

Oktober 2020 – Scholen in regio Helmond – de Peel sloten zich massaal aan bij online Techniekquiz.🤖🎮👾

Vrijdag 16 oktober stond compleet in het teken van de ‘Live Tech Battle’. Een online initiatief van Stichting Hightech Helmond – de Peel om, ook dit jaar, kinderen op leuke wijze kennis te laten maken met al het moois dat deze regio op gebied van techniek te bieden heeft.

November 2019 – MCM (Liessel) wint de William Pijnenburg Award 2019

Op 28 november riep Brainport Industries College MCM (Liessel) uit tot winnaar van de William Pijnenburg Award. De William Pijnenburg Award werd door de familie Pijnenburg uitgereikt en staat voor betrokkenheid op het gebied van techniekpromotie, het bieden van werkgelegenheid en het opleiden van toekomstig technisch talent. De award heeft de vorm van het ‘Infinity Symbool’ en staat voor continuïteit en verbinding.

Oktober 2019 – Stichting Hightech Helmond – de Peel organiseert kick-off ‘Buddyproject’

Afgelopen woensdag 30 oktober werd een unieke samenwerking tussen technisch bedrijfsleven en het onderwijs in regio Helmond – de Peel tot leven gebracht, tijdens de kick-off van het ‘Buddyproject’. Aan het Techniekcentrum Brainport in Deurne maakten scholen en bedrijven voor het eerst kennis met elkaar. Hier werd tevens bekend gemaakt wie er met elkaar een ‘Buddyteam’ ging vormen.