Stichting Hightech Helmond - de Peel

Juni 2021 – Terugblik DTW 2021

Terugblik DTW 2021
Ook afgelopen jaar was het weer een bijzonder DTW jaar. Vanwege de coronamaatregelen lag de focus vooral op online activiteiten of zijn bestaande activiteiten op een andere manier uitgezet. We kijken hier met een goed gevoel op terug!

Vanuit de DTW organisatie is er ook volop ingezet op online activiteiten via een speciaal opgericht online platform. Duizenden kinderen hebben via dit platform meegedaan aan verschillende initiatieven.

Bedrijf in een doosje
Dit jaar hebben we bijna 500 doosjes mogen uitreiken aan de verschillende scholen. Nieuw was dat dit jaar de scholen hun doosjes op een “padlet” konden plaatsen op onze website. https://padlet.com/HightechHelmonddePeel/896ibzlyhqgwgnet

Etalageroute Laarbeek Bedrijf in een doosje
In Aarle-Rixtel en Beek en Donk deden circa 30 winkels mee met de Bedrijf in een doosje etalageroute. Verspreid door beide dorpen stonden de mooie doosjes tentoongesteld in de verschillende etalages.

Leskisten
Alweer een nieuw initiatief van onze stichting; leskisten voor groep 5 t/m 8 voor het PO. Een aantal van jullie heeft al een fantastische leskist gevuld. Voor o.a evenementen, scholen en de Hotspot kunnen alle leskisten gepresenteerd worden in een speciaal ontworpen frame.

Tech Team Binqi
Het team van Experience Republic heeft een gave game ontwikkeld voor het PO: Tech Team Binqi! De game is getest door verschillende leerlingen. Deze feedback wordt verwerkt, zodat de game in het nieuwe schooljaar helemaal klaar is om te gaan spelen. In de game maken de leerlingen door middel van het spelen van mini-games kennis met techniek die zij in het dagelijks leven tegenkomen. Ook maken zij (waar mogelijk) kennis met de leden van onze stichting. De deelnemers aan de Live Tech Battle hebben al even kennis gemaakt Binqi.

Live Tech Battle
Ruim 1400 kinderen hebben weer enthousiast meegespeeld met de Live Tech Battle. Wederom krijgen we hier veel positieve reacties op. In oktober gaan we de quiz weer spelen, maar dan voor groep 7 en 8.